Hvordan få drømmebalkongen

Det er naturligvis ikke alle forunt å ha en hage hvor man kan anlegge bed og rabatter. Noen har ikke noe uterom i det hele tatt, men mange av oss er i alle fall så heldige at vi har en altan, balkong, veranda eller terrasse til disposisjon! I denne artikkelen får du raskt oversikt over de viktigste tingene du bør tenke på før du anlegger en balkonghage.

Hvilke behov har du?

Folk bruker uterommet sitt ulikt, og det første du bør tenke på, er hva uterommet skal være for deg. Det hjelper ikke at du har verdens fineste balkong dersom du ikke har innredet den på en måte som er praktisk for deg, og det er dumt (jeg snakker av erfaring) å bruke opp verdifulle kvadratmetere på møbler du ikke trenger eller bruker. Vil du kunne ligge og sole deg? Skal dere være flere som sitter ute og prater eller spiser? Trenger du plass til grill eller utekjøkken? Få oversikt over behovene dine, og så kan du begynne å drømme.

Og å drømme, det er moro! Hva slags vekster ønsker du deg? Hvordan kan du skape et samspill mellom møblene og plantene? Har du for eksempel en åpning på siden av altanen hvor du gjerne kunne tenkt deg en innsynsskjerm? Kanskje du kan sette opp et espalier og la en klatreplante slynge seg oppover og skape en grønn vegg? Eller hva med å bruke høye potter eller høybed for å dele opp en langsmal balkong i to mer velproporsjonerte rom?

Kjenn dine begrensninger – og muligheter

De fysiske rammene for utearealet må tas hensyn til når du skal realisere drømmebalkongen – og kanskje må du fire litt på forventningene og inngå noen kompromisser underveis. Det kan være vanskelig å få plass til alt man ønsker, og det er selvfølgelig ikke alle planter som er like glade i å leve på en balkong. Her er noen eksempler på ting du bør finne ut av før du går bananas!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *