Gjenbruk: lag egne merkepinner

Gjenbruk er flott, og om vi kan bruke ting vi allerede har istedenfor at det må produseres nye produkter, gjør vi både lommeboka og naturen en tjeneste. Så hvorfor ikke gi tom emballasje et nytt liv før det til slutt havner i søpla?

I fjor gikk jeg for merkepinner i tre, og har i ettertid samlet ispinner til den store gullmedaljen for å kunne supplere med dem til årets sådd. Det føles absolutt bedre å bruke tre enn å bruke plast, men samtidig har jeg innsett at tre definitivt er dårligere enn plast på ett område, og det er motstandsdyktigheten mot fuktighet. For spesielt når chilifrø står under lokk og på varmematte for å spire, blir risikoen fro fremvekst av mugg stor, og mens et lag vermikulitt holder jordoverflaten fri for (synlig) mugg, kan pinnene bli rimelig udelikate, uansett hvor ofte man tørker vekk kondens. Muggbefengte og gjennomvåte pinner kan naturligvis byttes ut, men nå har jeg funnet en fin løsning som gjør at jeg kan slippe å kjøpe nye merkepinner, og jeg er veldig fornøyd!

Bunnen av et yoghurtbeger klippet opp i sektorer.

Løsningen fant jeg i kjøleskapet da jeg skulle kaste kaste en liten rest med hjemmelaget tzatziki: Store yoghurtbegre er jo perfekte til å lage merkepinner av! Så da vasket og tørket jeg begeret grundig og satte meg ned med en god saks (tror kanskje det blir litt vel hard kost for kjøkkensaksa) og klippet til den store gullmedaljen. Så snart kraven rundt toppen var fjernet, kunne jeg klippe med til bunnen, klippe rundt den og deretter snitte opp «veggene» i remser med passe bredde (det sier seg vel egentlig selv, men om man lager dem brede eller klipper feil vei, vil man få en krum pinne). Man kan jo åpenbart lage pinnene mye større enn jeg gjorde (jeg trengte bare plass til to-tre bokstaver og skulle stikke dem ned i et pluggbrett, så jeg delte plastbiten i to før jeg klippet remser), og om jeg skulle slutte å spise yoghurt og dermed ikke kunne lage nye, kan jeg alltids gjenbruke dem til neste år og feste litt fryseteip over skriften. Bunnen ble også klippet opp til sektorer, og noen minutter senere hadde jeg rundt 70 fullt brukbare merkepinner.

Masse små merkepinner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *