Det regner og det regner og det regner

Været nå om dagen får meg til å tenke på Halfdan Sivertsens sang «Værsjuk». Jeg pleier ikke å bry meg så mye om været, men nå om dagen er jeg faktisk ganske værsjuk. Jeg ønsker meg ikke en hetebølge, men jeg ønsker meg sol for plantenes del. Jeg har klaser med tomatkart som skal ha sol og varme for å kunne bli store og søte. Jeg har jordbærkart som, etter at de første to hadde modnet til normalstore bær, bare har resultert i røde dverger. Jeg har roser som trenger sol og varme for å komme ordentlig i gang.

For en uke eller to siden gravde jeg opp den siste lavendelplanten. Den hadde klart seg bra gjennom juni, men etter å ha blomstret fint, sank den sammen og døde i løpet av noen få dager. Akkurat det samme skjedde i fjor, så jeg begynner å føle på meg at lavendel og Renate ikke er kompatible størrelser. Den ene dvergpetuniaen har jeg også gitt opp; den så først ut til å tørke ut, men jorda var ikke tørr. TIl slutt var den helt død, og min teori er at den rett og slett fikk for lite lys og varme der oppunder taket. Broren på veggen har det helt fint, heldigvis, og til uka skal jeg komme meg en tur på Hageland og se om de har noe jeg kan sette i ampelen. Sannsynligvis vil jeg bytte ut lobeliaene også. Jeg liker egentlig ikke lobelia, men jeg fant en type frø som ga nesten hvite blomster, med bare litt mørkeblått, og jeg ble litt sjarmert. Dessverre er de de minst voksevillige plantene i ampelen, og den som vender utover, har blitt mørkeblå…

Brother Cadfael

Heldigvis er det ikke bare mørkt om dagen; det har kommet knopper på klokkeranken og rosen Brother Cadfael har kommet med sin første blomst (per nå består den av en stor stilk og litt knøttete vekst ved siden av – igjen, ikke nok lys og varme), og jeg er lettere forelsket. Jeg er ingen kjempefan av peonformede roser, men herlighet så godt som den lukter! Dessverre har vinden slått den mot kattenettingen så mye at kronbladene begynner å bli brune (det samme har skjedd med Aspirin), men det lever jeg godt med.

Nok en chili har dessuten nå frukt på gang, og til og med ganske mange! Black Fangs har omsider begynt å skifte farge, og et par frukter har gått fra nesten svart til brunt, og er dermed på vei til å bli røde og modne. Det blir spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *