Operasjon Tåre, del 1: Så fuchsia?

Av og til handler jeg før jeg tenker. Et eksempel på dette var fjorårets innkjøp av fuchsiafrø – jeg hadde nemlig ikke satt meg inn i hvorfor man som regel formerer fuchsia/tåre via stiklinger, og jeg hadde heller ikke gjort noen god jobb med å sjekke hvor jeg kjøpte frø fra. Som en bonus varte og rakk det før frøene kom frem, så det var uansett ikke noen vits i å forsøke å så dem da, og de har ligget og ventet på meg frem til nå. Jeg presenterer derfor herved mitt nye prosjekt: «Operasjon Tåre»

Hvorfor stiklinger istedenfor frø?

Fuchsiaer er litt skjøgeaktige planter, så om du henter frø fra en morplante, er sjansene store for at avkommet ikke er likt opphavet, og selv om det sikkert kan være morsomt, så får man jo ikke det man hadde regnet med. I tillegg er det jo enklere å jobbe videre med en liten plante og gjøre den stor, enn å styre med frukt og frø og deretter så og dille med frøet man inderlig håper at er sin mor opp av dage.

Hva har skjedd hittil?

Jo, nå skal du høre. Jeg handlet frø fra Kina. Jeg visste ikke at jeg gjorde det – jeg var sikker på at avsender var i USA, nærmere bestemt Nevada, ettersom det var det som sto på nettsidene deres (dette er altså en egen nettbutikk for frø, ikke Wish/Aliexpress eller lignende), og lenge før den svært forsinkede pakken ankom, var jeg overbevist om at jeg var blitt lurt. Det hjalp ikke så veldig at frøene jeg mottok, ikke lignet det minste på bilder jeg hadde sett av fuchsiafrø heller … Heldigvis var det ikke tegn til jord eller annet som jeg frykter at kunne spre uhumskheter til pottene mine rundt frøene, og jeg har derfor bestemt meg for å prøve å så dem og se om noe dukker opp, og hva det eventuelt er. Per nå er jeg i tvil om det i det hele tatt er liv i frøene, og om det skulle dukke opp noe, er jeg i tvil om det faktisk er fuchsia – og skulle det faktisk være fuchsia, og de skulle være som avbildet, ja, da skal jeg spise den imaginære hatten min!

Jeg kunne jo naturligvis lenket til nettbutikken jeg handlet hos, men jeg er ikke interessert i å generere trafikk til dem, ettersom jeg er særdeles skeptisk til måten de driver på. Om du ønsker deg vakre tårer som er litt mer spennende enn fjorten på dusinet-variantene som alle gartnerier selger, så anbefaler jeg Hagemo planter.

Operasjon Tåre

Nå setter vi i gang! Over de kommende ukene (og kanskje månedene!) vil jeg dokumentere fuchsiaprosjektet mitt og vise hva jeg får ut av de småsuspekte frøene!

2 tanker om “Operasjon Tåre, del 1: Så fuchsia?”

  1. Hei. Hvordan går det med fuchsiafrøene? Har du fått de til å spire? Jeg kjøpte også frø som plutselig kom fra Kina, jeg trodde jeg hadde bestilt på en engelsk nettside… Sådde i begynnelsen av mars, men det skjer ingenting, så jeg tror de ligger i dvale, eller er døde.

    1. Hei! Jeg ga dem opp til slutt, det skjedde ingenting, og jeg gikk tom for plass. 🙁 Hadde trodd at det skulle skje *noe* – om ikke en fuchsia, så i det minste en eller annen spire? Det var litt nedtur, men jeg velger å se på det som en lærepenge – nå vet jeg hvem jeg ikke skal kjøpe frø fra neste gang! Spennende om du klarer å bryte dvalen deres og få liv i dem – det kan jo hende de bare sover VELDIG godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *