Gummiert blomstertråd: en venn i nøden

Sommeren 2019 kjøpte jeg noe jeg syntes var kjempesmart: ståltråd kledd i et tykt lag gummi, perfekt for å binde opp tomater, chili og roser uten å skade stilkene. I etterkant har jeg hatt mye mer nytte av vanlig jutesnøre til dette, og den gummierte ståltråden har istedenfor fått gjøre nytte for seg på helt andre måter, nemlig som en stabilisator!

Har du hengt en ampel litt for nærme en vegg eller et espalier, og er redd for at vinden skal sette ampelen i så stor bevegelse at plantene slås i stykker i møte med den harde overflaten? Da kan du feste kanten på ampelen til espalieret eller veggen (sistnevnte forutsetter at du slår inn en krampe eller skrur inn en krok i veggen) med ståltråden, så holdes den to på avstand. På samme måte kan tråden brukes til å stabilisere kroken en ampel henger i, slik at den ikke svinger rundt for mye. Det kan være kjekt dersom du har en skyggeside og en solside på ampelen, eller deler av plantene henger så langt ned at du vil sørge for at de ikke kommer i veien. Et tredje alternativ er å lage avstandsstykker mellom potter eller kasser på hjul som du vil unngå at krasjer i hverandre.

Men kan jeg ikke bare bruke vanlig ståltråd? Joda, det kan du, men fordelen med oppbindingstråden er at den er svært fast i fisken, og at risikoen for oksidering er mye mindre, ettersom nesten hele overflaten er kledd i gummi. Tykkelsen på gummieringen gjør dessuten at du trenger mye mindre tråd dersom du f.eks. skal stabilisere en ampel som henger skjevt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *